Begeleiding op maat

Mentor gesprekken

Wat zijn mentorgesprekken?

Als je het eventjes niet ziet zitten, of je hebt even een luisterend oor nodig, dan kan je altijd vragen naar een gesprek. Je mentor kan ook zelf een gesprek aanvragen als deze ziet dat het minder goed gaat met je. Daarnaast participeren we ook aan overlegmomenten met andere instanties.

Gesprekken worden vaak gevoerd met je mentor, omdat deze persoon je ook het beste kent. Als je echt nood hebt aan een gesprek en je mentor is op vakantie, dan kan iemand anders van de begeleiding natuurlijk altijd dit gesprek voeren.

Hoe wordt mijn mentor gekozen?

Er word gekeken wat de verwachtingen van de persoon zelf en in welk type traject men opstart.

Mocht het echt niet matchen, dan kan dit nog altijd besproken worden.

Aan het activiteitencentrum is geen psycholoog of psychiater verbonden. Er wordt ook geen therapie gegeven. Wie dergelijke begeleiding nodig heeft, kan dit elders zoeken.

Trajecten

AMA* Sociale Economie

Dit is een traject in samenwerking met GTB, bedoeld voor mensen die omwille van randfactoren momenteel (nog) niet kunnen deelnemen aan het normale werkcircuit of in een maatwerkbedrijf. Op deze manier kan de deelnemer opnieuw aansluiting vinden met een werkvloer en de context.

Tijdens de 3-maandelijkse opvolggesprekken worden telkens kleine doelen gesteld en geëvalueerd om zo stapsgewijs te werken naar doorstroming. Eventueel in combinatie met stages.

AMA* Welzijn

Het AC is een plek waar mensen tot rust kunnen komen, anderen ontmoeten, zinvol bezig kunnen zijn, individuele begeleiding kunnen vragen,...

Wie daar vraag naar heeft , kan op termijn de overstap maken naar een traject in functie van vrijwilligerswerk of betaald werk. Dit kan ook een traject in het kader van een hobby zijn.

(*: AMA staat voor arbeidsmatige activiteiten.)

Vrije tijd



Zowel via het aanbod van het AC als het aanbod van buitenaf, kunnen de deelnemers op een veilige manier een hobby (her)ontdekken.

Bij het AC voorzien we infomomenten over vrijetijdsbesteding en -initiatieven, evenementen, mogelijke kortingen op uitstappen,...

Deelnemers kunnen zelf voorstellen uitwerken omtrent uitstappen, leren kennen van (nieuwe) initiatieven, in functie van hun eigen interesses. Door de eerste keer in een groep te gaan verlagen wij de drempel om de volgende keer alleen de stap te durven zetten.